top of page
OPTIE Unique Upcycled lamps - header - met logobehang - met beeldmerk-LAMP.jpg

Unique Upcycled Lamps

Mijn eerste collectie lampen is een feit!

 

Momenteel bevind ik me in een fase van mijn leven waarin ik graag kunst creëer die me op dat moment gelukkig maakt. Zo houd ik mezelf gemotiveerd en blijft het proces van creëren in beweging.  Als veelzijdige en enigszins chaotische persoon haal ik mijn inspiratie uit de dingen om me heen en voel ik de drang en soms ook noodzaak daar iets mee te doen. Het komt vaak voor dat ik in zeven sloten tegelijk loop of dat ideeën van tijdelijke aard zijn, maar 1 ding bleef maar aan me knagen: ik wil iets met verlichting gaan doen!!. Anderhalf jaar geleden hebben we ons huis verbouwd en in huis intieme hoekjes/unieke plekjes gecreëerd. Toen ontdekte ik de cruciale rol van licht en hoe vaak dit element over het hoofd wordt gezien in interieurs. Zo ontstond het plan om lichtobjecten te maken die niet alleen functioneel zijn, maar ook als kunstwerken schitteren, het interieur aanvullen en complementair zijn aan de schilderijen die ik maak. 

Lees hieronder verder!

Producten

Bio & Gallery

Momenteel bevind ik me in een fase van mijn leven waarin ik graag kunst creëer die me op dat moment gelukkig maakt. Zo houd ik mezelf gemotiveerd en blijft het proces van creëren in beweging Als veelzijdige en enigszins chaotische persoon haal ik mijn inspiratie uit de dingen om me heen en voel ik de drang en soms ook noodzaak daar iets mee te doen. Het komt vaak voor dat ik in zeven sloten tegelijk loop of dat ideeën van tijdelijke aard zijn, maar 1 ding bleef maar aan me knagen: ik wil iets met verlichting gaan doen!!. Anderhalf jaar geleden hebben we ons huis verbouwd en in huis intieme hoekjes/unieke plekjes gecreëerd. Toen ontdekte ik de cruciale rol van licht en hoe vaak dit element over het hoofd wordt gezien in interieurs. Zo ontstond het plan om lichtobjecten te maken die niet alleen functioneel zijn, maar ook als kunstwerken schitteren, het interieur aanvullen en complementair zijn aan de schilderijen die ik maak. 

Ik ben dol op werken met een breed scala aan mooie producten en juist het combineren van verschillende materialen maakt mijn stijl uniek. Naarmate mijn collectie groeit, merk ik dat ik steeds meer experimenteer en gedurfdere combinaties maak; dit belooft wat voor de toekomst. Na een lange tijd verzamelen van keramiek, kristal, glaswerk en porselein en het prepareren ervan is het dan eindelijk gelukt een mooie collectie te maken. 

 

Wekelijks creëer ik nieuwe lampen. Mijn vader helpt me met het prepareren van het glaswerk en denkt mee over de montage, terwijl mijn moeder me bijstaat bij het precisie werk bij het maken van de grotere lampenkappen. Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat ik dit samen met hen kan doen.

De finishing touch van de lampen (het vakkundig en veilig aansluiten van de lichtsnoer enz.) wordt gedaan door een bedrijf in Den Bosch waar ik een geweldige samenwerking mee heb. Binnenkort zullen ook daar mijn lampen te bewonderen zijn; houd de website in de gaten voor updates.

 

Ook custom werk is mogelijk, waarbij de combinaties eindeloos zijn. Of het nu een lamp bij een schilderij is of een schilderij bij een lamp, ik maak het graag op maat. Kleuren en vormen zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid, volledig aan te passen in samenspraak met jou als klant. Je kunt ook een sessie met me inplannen om jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te verkennen.

Heb je vragen óf heb je je oog laten vallen op een specifiek exemplaar?

lees meer bio
logo_original_naam.png
bottom of page